Založ si blog

Pozor! Pozor! Zlodeji revolúcií.

Moji krásni nespokojní občania. K napísaniu tohto článku ma vedie akýsi revolučný opar, ktorý dosadá na našu krajinu.V našej krajine sa objavila kauza. Kauza ktorá je tak silná, tak špinavá a tak neskutočne odporná ľudskému cíteniu, že začala spájať ľudí naprieč celou krajinou a možno aj za jej hranice. Dnes už snáď každý občan nášho malého slovenského národa pozná túto opičiu aféru. Dnes už si pod slovom „gorila“ nepredstavíme toho krásneho a inteligentného obyvateľa africkej džungle, ale špinavého a zapredaného zradcu nášho vlastného druhu. Zásadnou otázkou ale zostáva: Prečo je to tak? Prečo o tom toľko vieme? A čo vlastne vieme?

Cez všetky tie články a komenty, pojednávajúce o mediálnej mlčanlivosti a zastieraní faktov na tému gorily a následných protestov, som presvedčený v úplný opak. Som presvedčený že kauza gorila, občianske protesty za jej objasnenie a aj kybernetické útoky skupiny Anonymous sú medializované až priveľmi. Je podľa mňa irelevantné zaoberať sa tým, či sa odhady na počet účastníkov dvojnásobne líšia. Otázkou zostáva, prečo sa táto kauza vôbec dostala do médií? Fakt, že istý novinár túto kauzu zverejnil, ešte neznamená, že ju museli publikovať médiá a že sa jednoducho nedala zamiesť pod koberec. Tak ako následné protesty organizované pomocou sociálnej siete, dopredu ohlásené rádiom a spravodajskou televíziou. Denne počúvam o protestoch nie len vo verejnoprávnych, ale aj komerčných médiách. Tie isté médiá na mňa chŕlia znelky videí skupiny Anonymous, volajúce po revolúcii. Tieto médiá sú súkromné spoločnosti, ktorých majitelia sú vlastníci oveľa väčších mediálnych sietí. Sú len súčasťou globálnej mediálnej siete. Sú to obrovské nadnárodné korporácie, ktorých majitelia majú tak nepredstaviteľnú moc, že vlády krajín len tancujú podľa rytmu ich píšťaliek. A tieto médiá nikdy, nikdy, nikdy nevysielajú to, čo vysielať nechcú. Oni vytvárajú verejnú mienku. Oni vyrábajú víťazov volieb. Oni určujú, ktorý produkt bude hitom a ktorý bude odsúdený na zánik. Ja týmto hlasným trúbam mediálnej mašinérie neverím. Nikdy! Prečo zrazu toľko záujmu o túto tému? Prečo vysielajú niečo, čo je zjavne zamerané aj proti vplyvu takýchto korporácií na naše vlády? Mám pocit ako keby útočili proti vlastným záujmom. Nechce sa mi veriť, že by to títo ľudia dopustili. Títo globálni hráči sa nestali tak silný pre to, že mali šťastie a vyšliapali si poctivú cestičku k úspechu. Stali sa takí preto, lebo sú inteligentní, bez chrbtovej kosti a vždy sa dokázali držať o krok vpred. Čo je účelom podpory zo strany médií? Aké výsledky očakávajú? Sme si istí, že im nejde len o vyvolanie nepokojov, aby mali dôvod naplno zakročiť proti nespokojnému obyvateľstvu? Nie je to len pokus umelo vyvolať ďalšiu revolúciu a nečaká nás podobný scenár ako prechod z komunizmu na kapitalizmus ďalší prechod z kapitalizmu na totalitarizmus?

Bohužiaľ ja na tieto otázky odpoveď nepoznám a dúfam, že sa mýlim. Dúfam, že sa len v médiách našlo zopár slušných ľudí, ktorí tiež majú chuť skoncovať s týmto systémom a začať budovať novú a spravodlivejšiu spoločnosť. Ale takýmto rozprávkam som už akosi prestal veriť. Ale ak sa nemýlim, tak využime mediálnu propagandu ako sa len dá. Spojme všetky svoje sily a začnime budovať novú a lepšiu budúcnosť. Budúcnosť založenú na morálnych hodnotách, kde láska, mier a príroda budú pre nás tými najváženejšími hodnotami. Nikdy nedovoľme, aby médiá a provokatéri započali vlnu násilia. Nikdy sa nedajme ovládnuť propagandou a nepodliehajme masovej emócii. Neprepadajme agresii a nedajme našim vládcom príležitosť, aby nás označovali za bláznov a za akúsi silu ohrozujúcu spoločnosť. Buďme stále sami sebou. Nenechajme si nejakými „pravdoláskarmi“ ukradnúť ďalšiu revolúciu a nedovoľme opäť tým istým ľuďom poprezliekať kabáty. Vytvorme pomocou priamej demokracie spoločnosť ľudí a pre ľudí. Inšpirujme sa Islandom a vytvorme spoločnosť, kde každý bude môcť rovnakým dielom rozhodovať o našej spoločnej budúcnosti. Nenechajme skutočné gorily schovávať sa v hmle, zatiaľ čo budeme trhať predhodenú korisť. Buďme profesionálni, buďme organizovaní ale nedovoľme nikomu pasovať sa za vodcu. Konajme s láskou a v mieri.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

Michal

Narodil som sa v roku 1983. Možno to nie je tak dávno. Ale dosť dávno na to, aby všetky moje vedomosti nadobudnuté od tohto bodu utvorili obraz o svete v ktorom existujem. Tento svet nieje miestom, akým sa na prvý pohľad zdá. Ľudstvo tohto sveta potrebuje zásadnú duchovnú obrodu. Ja chcem byť súčasťou tejto zmeny. A chcem inšpirovať ďalších.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 9417x
Priemerná čítanosť článkov: 9417x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy